Waar bevallen?

Het is belangrijk dat jij de plek kiest om te bevallen daar waar jij je het prettigst voelt. Als jij kiest waar jij je het meest ontspannen en veilig voelt, wordt het weeën hormoon het beste aangemaakt en beval je het beste. Ons maakt het niet uit waar je bevalt, jouw keuze is altijd de beste!

Zodra de bevalling begint, komen wij eerst bij je thuis kijken. Je hoeft daarom pas een beslissing te maken over de plaats waar je wilt bevallen op het moment dat wij bij je thuiskomen.

 

Thuis:

  • Als er geen medische redenen zijn om de bevalling in het ziekenhuis te laten plaatsvinden, kun je kiezen voor een thuisbevalling. Een thuisbevalling is een veilige manier om je baby geboren te laten worden. Wij hebben alles bij ons om een thuisbevalling prettig en veilig te laten verlopen. Tijdens een thuisbevalling worden wij geassisteerd door een kraamverzorgende. Zij zal er ook voor zorgen dat de plek waar je bent bevallen er weer keurig uitziet. Aan een thuisbevalling zijn geen kosten verbonden.
  • Wij zijn opgeleid om problemen vroegtijdig te herkennen en hier ook op te handelen. Indien het niet meer veilig is om thuis te bevallen, zullen wij altijd op tijd naar het ziekenhuis doorverwijzen.

Poliklinisch:

  • Wanneer er geen medische reden is om in het ziekenhuis te bevallen, kun je toch kiezen voor een bevalling in het ziekenhuis. Dat noemen wij en poliklinische bevalling. Het zegt eigenlijk dat je een verloskamer huurt en wij daar je bevalling begeleiden. Je betaalt hier vaak een eigen bijdrage voor, ga na bij je zorgverzekering of dit voor jou vergoed wordt.
  • Voordat we aar het ziekenhuis gaan, zal er eerst een van ons bij je thuis langs komen. Op het moment dat de ontsluiting al wat verder gevorderd is, gaan wij naar het ziekenhuis. Het eerste deel van de bevalling verloopt dus eigenlijk altijd thuis.
  • Wanneer je in het ziekenhuis bevalt, ga je ongeveer 2 tot 3 uur na de geboorte van jullie kindje weer naar huis. Ook ’s nachts. Als jullie het fijn vinden kan er in de nacht ook een kraamverzorgende langskomen om je tips en adviezen te geven om de eerst nacht samen door te komen. Daarnaast zijn wij ook altijd bereikbaar voor vragen.


Medisch:

  • Soms heb he geen keuze en moet je in het ziekenhuis bevallen. Je hebt dat een medische indicatie. Wanneer je tijdens de zwangerschap door de gynaecoloog begeleid wordt is dat bijvoorbeeld het geval. Maar ook tijdens de bevalling kan er een reden ontstaan om in het ziekenhuis te moeten bevallen. De baby kan in het vruchtwater gepoept hebben, je wilt pijnstilling of de bevalling vordert niet voldoende. In dat geval neem de arts of klinisch verloskundige de begeleiding van de bevalling van ons over. Indien je een medische indicatie hebt, zijn er geen kosten verbonden aan de bevalling in het ziekenhuis.

Wij begeleiden bevallingen in 3 ziekenhuizen:

Dijklanderziekenhuis te Hoorn (het fusieziekenhuis van het Waterlandziekenhuis en Westfriesgasthuis)

Helaas kan er in Purmerend niet meer bevallen worden in het ziekenhuis. Het personeel en beleid van het Waterlandziekenhuis wordt voortgezet in het nieuwe Dijklanderziekenhuis te Hoorn. In dit ziekenhuis werken ze met bevalsuites, deze kamers zijn ingericht met een huiselijke sfeer en alle medische appratuur is mooi weggewerkt. Op het moment dat er toch medische hulp nodig is, zijn de kastjes zo open. Je blijft dus altijd op dezelfde kamer, ook wanneer je langer moet blijven of je kindje opgenomen moet worden. Je partner mag altijd bij je blijven, ook ’s nachts! Er zijn ook kamers met baden zodat je in bad kunt bevallen, dit is uniek in de regio. In het Dijklanderziekenhuis is het geboorteteam en OK-team 24 uur per dag in huis, ook pijnstilling wordt 24 uur per dag gegarandeerd. In het Dijklanderziekenhuis mogen wij je bevalling begeleiden met je eigen kraamverzorgende, zij zal bij je bevalling zijn en dan ook met je mee naar huis gaan. Dit zorgt voor een fijne continuïteit

 

BovenIJ ziekenhuis te Amsterdam Noord

In het BovenIJ ziekenhuis werken ze met bevalkamers, op het moment dat je langer moet blijven, word je verplaatst naar een kraamsuite waar jij samen met je partner en kindje kunt verblijven. Eventuele medische hulp tijdens de bevalling kan wel op dezelfde kamer plaatsvinden. In het BovenIJ is het geboorteteam niet 24 uur per dag in huis. Het is daarom in de nacht lastiger om pijnstilling te regelen. Wij begeleiden je bevalling in het BovenIJ met een verpleegkundigen uit het ziekenhuis zelf.

 

Zaans Medisch Centrum te Zaandam

In het Zaans Medisch Centrum kun je bevallen in Bevalcentrum Parteanz. In dit bevalcentrum kun je bevallen als er geen medische reden is om in het ziekenhuis te bevallen. Je bevalt dan met je eigen verloskundige en een kraamverzorgenden van Parteanz

 


Contact

Zuxx Geboortezorg

Venediën 25A

1441 AK Purmerend

info@zuxxgeboortezorg.nl

 

Spreekuurlocatie

Venediën 25A, 1441 AK Purmerend

 

 

 

 

 

Algemeen nummer: 0299-714202

Spoed nummer: 0299-714203

WhatsApp nummer: 06-10060047