Borstvoeding of kunstvoeding

Borstvoeding is de meest natuurlijke en gezonde voeding voor een baby. Het bevat precies de juiste hoeveelheid voedingsstoffen. Door de afweerstoffen in moedermelk wordt je kindje beschermd tegen infecties.

 

Borstvoeding

Een goede begeleiding bij borstvoeding is belangrijk voor het welslagen ervan. Om deze begeleiding te waarborgen heeft Zuxx Kraamzorg goed opgeleide kraamverzorgenden en een lactatiekundige binnen ons eigen team zodat we je altijd van het beste advies kunnen voorzien.

 

Borstvoeding heeft veel voordelen voor zowel jouw gezondheid als die van je kindje. De afweerstoffen die de moedermelk bevat, beschermen je kindje voor infecties en verkleinen de kans op allergieën. Borstvoeding geven is een natuurlijk proces wat (vooral) in de eerste week veel oefening kost. Belangrijk is de productie goed op gang te krijgen en het leren op een goede manier aan te leggen. Hierbij ondersteunen de kraamverzorgster en de verloskundigen. Mochten er zich problemen voordoen of wil je meer hulp, dan kan je contact opnemen met een lactatiekundige. Zij is de specialist op gebied van borstvoeding. Gelukkig zijn in geval van problemen deze meestal goed op te lossen en van korte duur, wat de tijdsinvestering de moeite waard maakt

 

Voorbereiding

Het is verstandig je in de zwangerschap al te verdiepen in het geven van borstvoeding. Bezoek bijvoorbeeld  voorlichtingsavond over borstvoeding door een lactatiekundige. Liever lezen ter voorbereiding? Aanraders zijn onder andere het boek ‘Borstvoeding, compleet handboek voor ouders’ en het boek ‘Borstvoeding’. Zo ben je straks optimaal voorbereid!

 

Kunstvoeding

Ondanks de voordelen is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om borstvoeding te gaan geven. Er kunnen medische of persoonlijke redenen zijn om niet voor borstvoeding te kiezen. Het belangrijkste is dat je kiest waar je je zelf prettig bij voelt.

 

Heb je besloten kunstvoeding te gaan geven, zorg dan dat je al voor de bevalling voeding en flesjes in huis hebt. Koop niet te veel flesjes van één merk, soms blijkt je kindje beter te drinken uit een ander flesje. Zorg dat je de kleinste maat speen hebt. Het advies is om te starten met de standaard 1 zuigelingenvoeding van een willekeurig merk.

 


Contact

Zuxx Geboortezorg

Venediën 25A

1441 AK Purmerend

info@zuxxgeboortezorg.nl

 

Spreekuurlocatie

Venediën 25A, 1441 AK Purmerend

 

 

 

 

 

Algemeen nummer: 0299-714202

Spoed nummer: 0299-714203

WhatsApp nummer: 06-10060047