Ons team kraamverzorgenden

Kwaliteit van zorg is voor ons erg belangrijk, daarom doen wij continu ons best om aan de nieuwste kwaliteitseisen te blijven voldoen. Onze kraamverzorgenden zijn allemaal gediplomeerd en volgen regelmatig bijscholingen volgens de laatste richtlijnen. Zij zullen er alles aan doen om jullie kraamweek bijzonder te maken!

 

Ciska

“Het mooiste van dit vak is dat wij aanwezig mogen zijn bij het prachtige wonder van een geboorte.”

 

"Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee zoons en een dochter. Toen mijn kinderen groot genoeg waren, ben ik de opleiding voor kraamverzorgende gaan doen. Dit heb ik altijd al gewild! Ik ben kraamverzorgende sinds januari 2013 en met veel plezier werkzaam bij Zuxx Kraamzorg Purmerend. Het voordeel van onze praktijk is de één op één zorg, de eigen lactatiekundige en nauwe samenwerking met de verloskundigen. Het mooiste van dit vak is dat wij samen met de verloskundige aanwezig mogen zijn bij het prachtige wonder van een geboorte. Het verlenen van partusassistentie vind ik een van de leukste dingen. Daarna mogen we minimaal acht dagen het gezin begeleiden en in de watten leggen.”

Jenny

“Bij een groot gezin kraamde ik bij het achtste tot en met het twaalfde kindje.”

 

“Ik ben al vijftien jaar met heel veel plezier werkzaam als kraamverzorgende. Het mooiste van het vak zijn de bevallingen. Ik heb voor het werken bij Zuxx Kraamzorg Purmerend gekozen, omdat het een klein team is en de verloskundigen waar je nauw mee samenwerkt stuk voor stuk topmeiden zijn. Jarenlang heb ik leerlingen begeleid tijdens het werk. Het is prachtig om te zien hoe iemand kan groeien in de rol van kraamverzorgende. Ik bewaar een bijzondere herinnering aan het kramen bij een groot gezin: bij hun achtste kind heb ik voor het eerst gekraamd en daarna bij alle volgende kinderen tot en met het twaalfde kindje dat vorig jaar geboren is. Lekker druk, maar o zo leuk!!”

Atie

“Ik hoop nog vele jaren kraamverzorgende te kunnen zijn.”

 

“Ik ben moeder van vier inmiddels volwassen kinderen, getrouwd en sinds 1979 kraamverzorgde. Sinds 1 februari 2015 werk ik bij Zuxx Kraamzorg Purmerend. Het leukste vind ik de diversiteit van het werk en dat ik kan assisteren bij de geboorte en de verzorging van de pasgeborene. Ik doe dit werk nog steeds bij elk kraambed opnieuw met heel veel plezier. Ik hoop dan ook nog vele jaren kraamverzorgende te kunnen zijn.”


Carmen

“Ik vind het heerlijk om een gezin in de watten te leggen."

 

“Ik ben sinds 2012 kraamverzorgende, sinds februari 2015 bij Zuxx Kraamzorg Purmerend. Ik doe het werk met ontzettend veel liefde en plezier. Het mooiste van de kraamzorg vind ik dat ik deel mag uitmaken van een heel bijzondere, spannende en mooie tijd in een gezin. Ik vind het heerlijk om hen in de watten te leggen en ervoor te zorgen dat zij aan het einde van de week er helemaal klaar voor zijn om zelf voor hun kindje te zorgen. Er zijn ontzettend veel mooie momenten in ieder gezin, maar het grappigste compliment kreeg ik van een vierjarig zusje dat op de laatste dag tijdens de lunch hardop haar gedachte deelde: "Nou als Carmen morgen niet meer komt, hebben wij een groot probleem."

Kim

“Werken als kraamverzorgende vind ik liefdevol werk."

 

“Ik heb tijdens mijn opleiding stage gelopen bij Zuxx Kraamzorg Purmerend. De eerste dag van mijn stage wist ik meteen dat kraamzorg iets voor mij was. Gelukkig kon ik na mijn afstuderen blijven werken bij Zuxx Kraamzorg Purmerend, want het is een heel fijn en leuk team. Werken als kraamverzorgende vind ik liefdevol werk. Je kunt veel betekenen voor een gezin, je draagt bij aan een goede start. Ook vind ik het altijd bijzonder en mooi om te zien hoe broertjes en zusjes groeien in hun rol.”

Lioba

“Het geeft me een trots gevoel als ik op dag achtde voordeur achter me dichttrek.”

 

"Ik heb vier inmiddels grote kinderen en werk sinds de start, februari 2015, bij Zuxx KraamzorgPurmerend. Het werken met een vast team en dat ook nog in je eigen regio is echt geweldig. Het is elke keer een uitdaging om de optimale begeleiding te kunnen bieden, want elke gezin is anders. Het geeft me een trots gevoel als ik op dag acht de voordeur achter me dichttrek en de ouders zelfverzekerd achterlaat. Daar doe je het voor!”


Simone

“Ik was toe aan een compleet nieuwe uitdaging."

 

“Ik ben getrouwd en moeder van drie kids: twee zoons van vijftien en dertien en een dochter van bijna vijf. Na vijftien jaar in de gehandicaptenzorg gewerkt te hebben en een korte periode in een hospice, was ik toe aan een compleet nieuwe uitdaging binnen de zorg. Tot mijn grote plezier mocht ik het Zuxx Kraamzorg Purmerend team komen versterken! Ik hoop dat ik bij veel gezinnen bij kan dragen aan een mooie kraamweek.”

Wendy

“Van kleins af aan weet ik al dat ik dit beroep graag wilde gaan doen.”

 

“Ik ben kraamverzorgende sinds september 2006. Vanaf 2010 geef ik ook babymassagelessen op de verloskundigenpraktijk of bij mensen thuis. Dit jaar heb ik een opleiding kinderpsychologie afgerond. Van kleins af aan weet ik al dat ik dit beroep graag wilde gaan doen, pasgeboren baby's een goede start geven en hun ouders verzorgen, verwennen en helpen tijdens deze bijzondere periode in hun leven. Bevallingen vind ik altijd superleuk en bijzonder en iedere kraamweek is uniek!”

Wil

“Tijd om weer terug te keren in de kraamzorg! Ik kan zeggen dat ik er weer enorm van geniet.”

 

“Ik ben moeder van twee volwassen dochters en alles bij elkaar zo’n zeventien jaar werkzaam binnen de kraamzorg in verschillende functies. Na een onderbreking van een aantal jaar heb ik de draad weer opgepakt bij Zuxx Kraamzorg Purmerend. Dit is mede gekomen doordat mijn dochters voor hun studie in de wereld van verloskunde bezig waren. Bijzondere herinneringen aan een prachtig vak kwamen bij mij boven. Herinneringen aan veel gezinnen, ervaringen en waardevolle momenten. De visie van kraamzorg samen met de Verloskundigenpraktijk Purmerend sprak mij enorm aan. Tijd om terug te keren in de kraamzorg! Ik kan zeggen dat ik er weer enorm van geniet. Ik hoop voor veel gezinnen iets te kunnen betekenen.”


Marja

“In deze kleinere praktijk vormen kraamverzorgende en de verloskundigen goed en hecht team.”

 

“Ik ben moeder van twee dochters, in 1981 begonnen als kraamverzorgende en ben ik sinds januari 2017 werkzaam bij Zuxx Kraamzorg Purmerend. In deze kleinere praktijk vormen kraamverzorgende en verloskundige een goed en hecht team en zijn de lijntjes daardoor kort. Het allermooiste van de kraamzorg is dat bij geboortes aanwezig mag zijn en daarna het gezin een mooie kraamtijd mag geven. Ik hoop dat ik nog lang met veel liefde en plezier mag werken als kraamverzorgende!”

Corrie

“Als de borstvoeding lukt, is dat iedere keer weer bijzonder.”

 

“Ik was gedurende een periode van 26 jaar werkzaam bij een andere kraampraktijk en wilde zo graag blijven kramen! Daarom ben ik blij dat ik in deze leuke praktijk kon komen werken. Het werken in de kraam is mijn passie. Als de borstvoeding lukt, is dat iedere keer weer bijzonder. Naast mijn werk geniet ik enorm van regelmatig oppassen op onze kleinkinderen. Mijn man en ik hebben twee volwassen kinderen en vijf kleinkinderen. We houden ook veel van kamperen en reizen en wandelen en fietsen veel; bijvoorbeeld de vierdaagse van Nijmegen en verschillende fietsvierdaagsen in het land.”

Dineke

“Vooral de bevalling blijft een prachtig moment om bij te zijn.”

 

“Jaren heb ik gewerkt als verkoopster. Een aantal jaren geleden ben ik toen de opleiding voor kraamverzorgende gaan volgen. En wat heb ik het naar mijn zin; heerlijk om een week voor een gezin te zorgen en ze op weg te helpen. Vooral de bevalling blijft een prachtig moment om bij te zijn. In mijn vrije tijd zing, zwem en wandel ik graag.”


Saskia

“Het is fijn om samen te werken met dit leuke team van kraamverzorgenden.”

 

“Ik ben 46 jaar en moeder van drie kinderen. Ik ben gek op dieren en heb er ook een heleboel. In 2012 heb ik de opleiding gevolgd om kraamverzorgende te worden. Na mijn diplomering ben ik gaan werken voor een andere kraamzorgaanbieder. Na ruim vier jaar werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en kwam Zuxx Geboortezorg Purmerend bij toeval op mijn pad. Het is fijn om samen te werken met dit leuke team van kraamverzorgenden bij de Zuxx Kraamzorg Purmerend.”

Linda

“Het op weg helpen en begeleiden van jonge gezinnen doe ik nog steeds met heel veel plezier.”

 

“Ik ben Linda, 50 jaar. Ik heb twee dochters van achttien en zestien jaar. Na mijn opleiding ben ik gestart bij een andere kraamzorgaanbieder, maar inmiddels ben ik werkzaam in de kraam bij Zuxx Kraamzorg Purmerend en met heel veel plezier. Het op weg helpen en begeleiden van jonge gezinnen doe ik nog steeds met veel voldoening, geen gezin is hetzelfde en dat maakt het ook steeds weer een nieuwe uitdaging en afwisselend.”

Truus

“Ik ben al vele jaren met heel veel plezier werkzaam als kraamverzorgende.”

 

“Ik ben Truus, 58 jaar en al vele jaren werkzaam als kraamverzorgende, nog steeds met heel veel plezier. Van jongs af aan wist ik al dat ik kraamverzorgster wilde worden. Twee jaar geleden ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan met het begeleiden en verzorgen van gezinnen met natuurlijke kraamzorg. Sinds januari 2018 werk ik bij Zuxx Kraamzorg Purmerend.”


Bianca

“Iedere zorg is anders, ieder gezin is anders, maar het is altijd weer ontzettend leuk om te doen.”

 

“Ik doe dit werk inmiddels tien jaar met veel passie voor het vak. Ik ben er een paar jaar tussenuit geweest, omdat ik zelf een gezin wilde. Wij kregen een dochter die nu 9 jaar oud is. Er is niets mooier dan bij een bevalling aanwezig zijn en zo bij te dragen aan een goede start in het gezin waarin je vervolgens als kraamverzorgster de helpende hand kunt bieden. Iedere zorg is anders, ieder gezin is anders, maar het is altijd weer ontzettend leuk om te doen. Of dit bij een eerste kindje is of bij de tweede of derde.”

Wendy Musch Lactatiekundige

“De gezondheid en het welzijn van jou en je baby staan op de eerste plaats.”

 

“Van jongs af aan heeft de bijzondere eenheid van moeder en baby mijn aandacht getrokken. Ik wist ook al heel lang dat ik kraamverzorgende wilde worden, net als mijn moeder en zus. Ik ben de opleiding voor kraamverzorgende gaan volgen en was 18 jaar toen ik aan het werk ging. Al 22 jaar kraam ik met veel plezier en heb zowel in de thuissituatie, kraamhotel en ziekenhuis gewerkt. Het begeleiden van borstvoeding vond ik een bijzonder gedeelte van mijn werk. Daarom ben ik de opleiding voor lactatiekundige gaan volgen aan de Hogeschool van Utrecht. Inmiddels ben ik twaalf jaar lactatiekundige IBCLC. Ik ben heel blij dat ik onderdeel mag zijn van een bijzondere periode in het leven van de gezinnen. In 2005 en 2008 ben ik moeder geworden van een dochter en een zoon en mocht ik zelf ervaren hoe het is om borstvoeding te geven. Voor mij is belangrijk dat borstvoeding een bijzondere ervaring kan zijn, die ik zo nodig kan begeleiden en ondersteunen. Mijn doel is altijd om met goede zorg iedereen een leuke, gezellige en leerzame kraamtijd te bezorgen. De gezondheid en het welzijn van jou en je baby staan daarbij op de eerste plaats.”

 


Contact

Zuxx Geboortezorg

Venediën 25A

1441 AK Purmerend

info@zuxxgeboortezorg.nl

 

Spreekuurlocatie

Purmerend

Venediën 25A, 1441 AK Purmerend

 

 

 

 

 

Algemeen nummer: 0299-714202

Spoed nummer: 0299-714203

WhatsApp nummer: 06-10060047