Onze kraamverzorgenden

Kwaliteit van zorg is voor ons erg belangrijk, daarom doen wij continu ons best om aan de nieuwste kwaliteitseisen te blijven voldoen. Onze kraamverzorgenden zijn allemaal gediplomeerd en volgen regelmatig bijscholingen volgens de laatste richtlijnen. Zij zullen er alles aan doen om jullie kraamweek bijzonder te maken!

 

Ciska

“Het mooiste van dit vak is dat wij aanwezig mogen zijn bij het prachtige wonder van een geboorte.”

 

"Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee zoons en een dochter. Toen mijn kinderen groot genoeg waren, ben ik de opleiding voor kraamverzorgende gaan doen. Dit heb ik altijd al gewild! Ik ben kraamverzorgende sinds januari 2013 en met veel plezier werkzaam bij Zuxx Kraamzorg. Het voordeel van onze praktijk is de één op één zorg  en nauwe samenwerking met de verloskundigen. Het mooiste van dit vak is dat wij samen met de verloskundige aanwezig mogen zijn bij het prachtige wonder van een geboorte. Het verlenen van partusassistentie vind ik een van de leukste dingen. Daarna mogen we minimaal acht dagen het gezin begeleiden en in de watten leggen.”

Jenny

"Wat heb ik toch heerlijk werk!"

 

 

Wat heb ik toch heerlijk werk! Ik geniet van de intakegesprekken, de bevallingen, de zorg bij de gezinnen, het begeleiden van het herstel, de voedingen, de verzorging, tips en adviezen geven, ouders zien groeien in hun rol, nauw contact met de verloskundigen in een topteam, en daarnaast het begeleiden van studenten voor de kraamzorg. 

Atie

“Ik hoop nog vele jaren kraamverzorgende te kunnen zijn.”

 

“Ik ben moeder van vier inmiddels volwassen kinderen, getrouwd en sinds 1979 kraamverzorgde. Sinds 1 februari 2015 werk ik bij Zuxx Kraamzorg Purmerend. Het leukste vind ik de diversiteit van het werk en dat ik kan assisteren bij de geboorte en de verzorging van de pasgeborene. Ik doe dit werk nog steeds bij elk kraambed opnieuw met heel veel plezier. Ik hoop dan ook nog vele jaren kraamverzorgende te kunnen zijn.”


Carmen

“Ik vind het heerlijk om een gezin in de watten te leggen."

 

“Ik ben sinds 2012 kraamverzorgende, sinds februari 2015 bij Zuxx Kraamzorg Purmerend. Ik doe het werk met ontzettend veel liefde en plezier. Het mooiste van de kraamzorg vind ik dat ik deel mag uitmaken van een heel bijzondere, spannende en mooie tijd in een gezin. Ik vind het heerlijk om hen in de watten te leggen en ervoor te zorgen dat zij aan het einde van de week er helemaal klaar voor zijn om zelf voor hun kindje te zorgen. Er zijn ontzettend veel mooie momenten in ieder gezin, maar het grappigste compliment kreeg ik van een vierjarig zusje dat op de laatste dag tijdens de lunch hardop haar gedachte deelde: "Nou als Carmen morgen niet meer komt, hebben wij een groot probleem."

Kim

“Werken als kraamverzorgende vind ik liefdevol werk."

 

Mijn naam is Kim, ik ben 26 jaar oud. Ik ben opgeleid bij zuxx Kraamzorg en ben hier sinds 2019 werkzaam en werk hier nog steeds met zoveel plezier. 

 

Het blijft zo bijzonder om bij mensen in huis te komen, en ze met de dag zelfverzekerder zien worden over hun kleintje, ze daarin te ondersteunen en tips en tricks te mogen geven. Ik vind het leuk om de kersverse ouders zien genieten en ze alles te leren. Net als de broers en zussen erbij te betrekken, die zien groeien in het grote broer of zus zijn vind ik echt heel leuk.  Ik vind het belangrijk om ervoor te zorgen dat de kraamvrouw weer goed hersteld na haar bevalling, en te zorgen dat ze haar rust krijgt. De kraamweek is nooit helemaal een roze of blauwe wolk, en is ook zeker zwaar, maar het is zo onwijs mooi om daar dan in te ondersteunen en te zorgen dat jullie als gezin een goede start krijgen, met plezier maar ook de rust die jullie nodig hebben om na de kraamweek zelfstandig door te gaan. Zo heb je in elk gezin weer een mooie uitdaging, het is en blijft een heel waardevol beroep en ik hoop dit nog heel veel jaren te kunnen blijven doen.

Lioba

“Het geeft me een trots gevoel als ik op dag achtde voordeur achter me dichttrek.”

 

"Ik heb vier inmiddels grote kinderen en werk sinds de start, februari 2015, bij Zuxx Kraamzorg. Het werken met een vast team en dat ook nog in je eigen regio is echt geweldig. Het is elke keer een uitdaging om de optimale begeleiding te kunnen bieden, want elke gezin is anders. Het geeft me een trots gevoel als ik op dag acht de voordeur achter me dichttrek en de ouders zelfverzekerd achterlaat. Daar doe je het voor!”


Neve

"De afwisseling van de gezinnen maakt dit werk zo leuk!"

 

Kraamverzorgster worden wilde ik al van kleins af aan. Vroeger dat mijn broertje werd geboren zat ik als klein meisje naast mijn moeder met de babyborn aan de borst, net zoals mijn moeder deed. Alles deed ik na, van verschonen tot een badje doen. Ik genoot er als klein kindje al van tot aan het heden om met babys om te gaan en nu er mee te werken.

Ik werk nu bijna 3 jaar als kraamverzorgster en ik weet zeker dat dit is wat ik mijn leven zou willen blijven doen! Ik geniet onwijs van de heerlijke gezinnen waar ik mag kramen. Ik hou ervan om de gezinnen in de watten te leggen en goed voor ze te zorgen. Ik vind het heel mooi en speciaal om bij een bevalling aanwezig te mogen zijn. Vooral omdat het z’n intiem moment is waar ik bij mag zijn om te assisteren om weer een mooi wonder op de wereld te zetten. 

De afwisseling van de gezinnen maakt het elke keer weer anders maar vaak wordt het een fijne kraamweek, dat maakt dit werk ook zo leuk! 

Ik werk sinds augustus 2021 bij Zuxx en merk dat ik dit echt een hele fijne organisatie vind, ik zit onwijs op mijn plek en kan hier zeker heel fijn mijn werk doen! 

Marjolein

"Jonge ouders begeleiden met de eerste stapjes op weg in het ouderschap, is ontzettend mooi om te zien."

 

Ik ben Marjolein , al sinds 1987 kraamverzorgster en nog steeds vind ik dit het allerleukste om te doen!

Het getuige mogen zijn van de geboorte van een nieuw leven blijft zo bijzonder en een eer om erbij te mogen zijn.

Daarna de jonge ouders begeleiden met de eerste stapjes op weg in  het ouderschap, ze in een paar dagen zien groeien van onzeker en onervaren, naar dappere, zekere en trotse mama en papa, is ontzettend mooi om te zien!

Ik probeer altijd om er een gezellige kraamtijd van te maken, waar de mensen met veel plezier op terug kijken.

Ik hoop dit nog lange tijd te mogen doen!

Petra

" Het blijft speciaal om deze bijzondere eerste momenten te mogen delen met een nieuw gezin."

 

Hallo, Ik ben Petra

Ik woon in een klein dorpje vlakbij Berkhout. Ik ben zelf moeder van  3 kinderen, 2 dochters en 1 zoon. Maar zij zijn al wat groter.

Van oorsprong ben ik A verpleegkundige. En ben ik werkzaam geweest in het ziekenhuis van Alkmaar als verpleegkundige. Inmiddels werk ik alweer 10 jaar als kraamverzorgende waarvan alweer ruim 2 jaar met veel plezier bij Zuxx.

Het is super leuk en blijft keer op keer bijzonder om een jong gezin te mogen begeleiden in de eerste periode vanaf de geboorte. Dat blijft altijd speciaal om zulke momenten te mogen delen met het gezin waar je de eerste dagen zorg verleend.


Marja

“In deze kleinere praktijk vormen kraamverzorgende en de verloskundigen goed en hecht team.”

 

“Ik ben moeder van twee dochters, in 1981 begonnen als kraamverzorgende en ben ik sinds januari 2017 werkzaam bij Zuxx Kraamzorg Purmerend. In deze kleinere praktijk vormen kraamverzorgende en verloskundige een goed en hecht team en zijn de lijntjes daardoor kort. Het allermooiste van de kraamzorg is dat bij geboortes aanwezig mag zijn en daarna het gezin een mooie kraamtijd mag geven. Ik hoop dat ik nog lang met veel liefde en plezier mag werken als kraamverzorgende!”

Corrie

“Als de borstvoeding lukt, is dat iedere keer weer bijzonder.”

 

Ik was gedurende een periode van 26 jaar werkzaam bij een andere kraampraktijk en wilde zo graag blijven kramen! Daarom ben ik blij dat ik in deze leuke praktijk kon komen werken. Het werken in de kraam is mijn passie. Als de borstvoeding lukt, is dat iedere keer weer bijzonder. Naast mijn werk geniet ik enorm van regelmatig oppassen op onze kleinkinderen. Mijn man en ik hebben twee volwassen kinderen en vijf kleinkinderen. We houden ook veel van kamperen en reizen en wandelen en fietsen veel; bijvoorbeeld de vierdaagse van Nijmegen en verschillende fietsvierdaagsen in het land.

Dineke

“Vooral de bevalling blijft een prachtig moment om bij te zijn.”

 

“Jaren heb ik gewerkt als verkoopster. In 2010 ben ik mijn hart gaan volgen en gestart met  de opleiding voor kraamverzorgende. Vooral het samenwerken en de korte lijntjes met de

verloskundige maakt het werken bij Zuxx leuk. 

En wat heb ik het naar mijn zin; heerlijk om een week voor een gezin te zorgen en ze op weg te helpen. Vooral de bevalling blijft een prachtig moment om bij te zijn. Ik ben zelf moeder van 3 zonen en in mijn vrije tijd zing, zwem en wandel ik graag. ”

 


Saskia

“Het is fijn om samen te werken met dit leuke team van kraamverzorgenden.”

 

“Ik ben 46 jaar en moeder van drie kinderen. Ik ben gek op dieren en heb er ook een heleboel. In 2012 heb ik de opleiding gevolgd om kraamverzorgende te worden. Na mijn diplomering ben ik gaan werken voor een andere kraamzorgaanbieder. Na ruim vier jaar werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en kwam Zuxx Geboortezorg Purmerend bij toeval op mijn pad. Het is fijn om samen te werken met dit leuke team van kraamverzorgenden bij de Zuxx Kraamzorg Purmerend.”

Marina

"Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt." 

 

Ik ben Marina en ik ben 31 jaar. Ik ben getrouwd en ben moeder van 3 kinderen. Ik ben altijd gek geweest op baby’s en heb van mijn passie mijn werk gemaakt. De kraamzorg is erg divers en elke geboorte is opnieuw weer bijzonder. Alle kraamweken zijn uniek en dat maakt voor mij dit werk zo ontzettend leuk.

Truus

“Ik ben al vele jaren met heel veel plezier werkzaam als kraamverzorgende.”

 

“Ik ben Truus, 58 jaar en al vele jaren werkzaam als kraamverzorgende, nog steeds met heel veel plezier. Van jongs af aan wist ik al dat ik kraamverzorgster wilde worden. Twee jaar geleden ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan met het begeleiden en verzorgen van gezinnen met natuurlijke kraamzorg. Sinds januari 2018 werk ik bij Zuxx Kraamzorg Purmerend.”


Jordan

"Het trotse gezicht en het intense geluk van kersverse ouders, dit vind ik zo mooi om te zien."

 

Ik ben Jordan, jonge en enthousiaste kraamverzorgende bij Zuxx kraamzorg.

Al als jong meisje was ik gek op baby's en daarom ben ik geboren voor het vak. Zelf heb ik ook een grote kinderwens die hopelijk ooit in vervulling mag gaan. 

Het mooiste van mijn beroep vind ik het trotse gezicht en het intense geluk van kersverse ouders, dit vind ik zo mooi om te zien.

Alle blijdschap en tranen van geluk, gestuntel met de 1e luier aantrekken en de eerste keer in bad ervaar ik van dichtbij, het is zo speciaal om hier onderdeel van te zijn. Deze mooie momenten die ouders zullen nooit vergeten.

Het mooiste gevoel vind ik wanneer ik een zorg afsluit met zoveel dankbaarheid van een vader of moeder en het gevoel dat ik hen als zelfverzekerde ouders loslaat voor een mooie toekomst als papa of mama.

Mandy

"Door de geboorte van mijn 13 jaar jongere zusje wist ik het zeker; ik wil kraamverzorgende worden." 

 

Toen ik 13 jaar oud was kreeg ik nog een zusje ik ben aanwezig geweest bij de geboorte en de kraamweek omdat ik toen al wist dat ik in de kraamzorg wilde gaan werken. Toen ik in die week de kraamverzorgster bij ons thuis aan het werk zag wist ik het zeker "ik wil de kraamzorg in!"

In 2019 heb ik de opleiding tot kraamverzorgende afgerond en ben ik aan het werk gegaan in de kraamzorg. Sinds januari 2020 werk ik met veel plezier bij Zuxx. Het werken in de kraamzorg is erg dankbaar en liefdevol ik geniet dan ook met volle teugen van iedere kraamweek! 

Barbara

"Na die week kraamzorg kan ik ze dan met een gerust hart achterlaten. Ze redden het dan samen, zonder mij!"

 

Ik ben Barbara. Ik ben moeder van 4 kinderen, 3 jongens (16,13 en 2,5) en een meisje (10).

Al 20 jaar werk ik met heel veel liefde en plezier in de kraamzorg. Sinds ruim een jaar ben ik werkzaam bij Zuxx. Zo fijn om samen te mogen werken met je eigen verloskundigen. Je kent elkaar goed en weet wat je van elkaar verwacht. Het voelt als echte samenwerking, een team!

Elk gezin is anders en bijzonder! Het mooiste van zo'n kraamweek vind ik de verzorging van het gezin. Soms kunnen de ouders nog geen luier verschonen. Ik mag ze alles leren over de verzorging van hun kindje, je bouwt echt samen wat op. Na die week kraamzorg kan ik ze dan met een gerust hart achterlaten. Ze redden het dan samen, zonder mij!

Mijn doel is om van elke kraamweek een feestje te maken, zodat alle gezinnen met een fijn en goed gevoel kunnen terug kijken op deze bijzondere tijd! 


Lisette

"Voor de ouders en andere gezinsleden probeer ik er altijd een prachtige week van te maken."

 

Ik ben Lisette en ik woon samen met mijn vriend in Middelie.

Ik werk met veel plezier en passie in de kraamzorg en haal veel voldoening uit mijn werk. Dit omdat je iedere kraamweek weer aanwezig mag zijn in de mooiste momenten van het leven van jonge ouders. Voor de ouders en andere gezinsleden probeer ik er altijd een prachtige kraamweek van te maken. Ook voor de zorg van borstvoeding zet ik mij voor de volle 100 procent in. Het geeft mij een voldaan gevoel als ik na een week afsluit in een gezin, en ik de hulp heb kunnen bieden die er nodig was. Naast alle zorg maken we er natuurlijk een gezellige week van! 

Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap en wie weet tot snel!

Maura

"Ieder gezin is uniek, je bent een week lang op het meest bijzonderste moment in hun leven aanwezig."

 

Van jongs af aan wist ik 1 ding heel zeker: ik wil later werken met baby’s. 

Toen ik 11 jaar oud was kreeg mijn tante een tweeling, ik was daar het liefste dag en nacht. 

Hielp haar met flesjes geven, luiers verschonen, beide kindjes in bad doen en als zij boodschappen ging doen bleef ik bij de kindjes. 

Daarna volgde vele oppas adresjes, dat gaat heel snel in een dorp kan ik je vertellen! 

 

In 2015 ben ik bij Zuxx Kraamzorg gaan werken. 

Toen een uitstapje gemaakt en een jaar als doktersassistente gewerkt, maar miste die kleine hummeltjes en het zorgen voor een goede start van een gezin toch heel erg. 

Mijn hart gevolgd en nu sinds 2018 weer helemaal op mijn plekje bij Zuxx Kraamzorg.

Ieder gezin is uniek, je bent een week lang op het meest bijzonderste moment in hun leven aanwezig.  

Dat voelt als een eer om daarbij te mogen zijn. 

De korte lijntjes met de verloskundige, werk in eigen regio, streven naar 1 op 1 kraamzorg, de waardering en  fijne collega’s maken het werk bij Zuxx elke dag weer een feestje. 

 

  ♥ Maak samen mooie herinneringen! 

Nieke

"Na mijn omscholing naar kraamverzorgende geniet ik van alle verschillende gezinnen."

 

Hoi! Ik ben Nieke en woon met mijn man en twee kinderen in Berkhout. Oorspronkelijk kom ik niet uit Berkhout. Ik heb jaren in het buitenland gewoond en lang gesetteld in de buurt van Den Haag. Sinds kort wonen we in een prachtige stolp in de ´hometown´ van mijn man.  Na jaren in de jeugdhulpverlening te hebben gewerkt, heb ik mijn hart gevolgd en in 2019 een omscholing gedaan naar kraamverzorgende. Ik werk met heel veel plezier bij Zuxx en geniet van alle verschillende gezinnen waar ik al zorg heb mogen verlenen. Wellicht tot snel! 


Marcia

"Ik stem de zorg af graag op jullie wensen." 

 

Ik ben Marcia en ben 16 jaar kraamverzorgster, waarvan nu 1 jaar bij ZUXX geboortezorg. Dit doe ik met veel liefde en plezier.

Samen met mijn man en 5 kids woon ik in het west friese dorp Winkel.

Als het vakantie is trek ik er graag op uit met onze camper om samen met mijn gezin herinneringen te maken. Ik hou van de natuur en de bergen en ben niet vies van een stevige wandeling.

Ik kijk ernaar uit om van jullie kraamweek een bijzondere tijd te maken, en de zorg af te stemmen nar jullie wensen

Kim

"Ik geniet van mijn werk als kraamverzorgende."

 

In februari 2021 ben ik gestart bij zuxx kraamzorg,  

Het vak kraamverzorgende vind ik een mooi, dankbaar en liefdevol beroep. 

Ik vind het geweldig om ouders te mogen begeleiden bij hun eerste week met hun kleintje en te helpen bij een goede start. 

Het is heel bijzonder om bij deze spannende en bijzondere week voor ouders te mogen zijn. 

Ik hoop nog veel gezinnen te kunnen helpen, en dit vak nog jaren te mogen doen met veel liefde! Ik geniet van mijn werk als kraamverzorgende.

Mariëlle

"Ieder gezin en daarmee ook iedere kraamweek is uniek." 

 

Ik ben Mariëlle, 42 jaar en moeder van 3 kinderen.

In 2020 heb ik mij laten omscholen tot kraamverzorgende, ik ben heel blij met deze carrièreswitch.

Het mooie aan kraamverzorgende zijn is dat ieder gezin en daarmee ook iedere kraamweek uniek is.

Het is leuk om de kersverse ouders alles te leren over de zorg van hun baby en ze hierbij te kunnen ondersteunen. 

Als ik na een week weer vertrek, hoop ik dat met mijn bijdrage het gezin een mooie en onbezorgde kraamweek heeft kunnen ervaren.


Natasja

"Zo mooi om een rol te kunnen spelen bij zo'n bijzonder moment."

 

Ik ben Natasja, 48 jaar, getrouwd met Vincent en moeder van 3 geweldige zoons.

Na jaren in de mode gewerkt te hebben, heb ik besloten mij te laten omscholen tot kraamverzorgende. Wat een ontzettend mooi vak is het. Zo mooi om een rol te kunnen spelen bij zo’n bijzonder moment in het leven van jonge ouders en ze wegwijs te mogen maken in hun nieuwe levensfase.

Jolanda

" Het is fijn om korte lijntjes met de verloskundigen te hebben".

 

Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. Sinds 1997 ben ik werkzaam als kraamverzorgster, 6 jaar ben ik ertussen uit geweest toen mijn eigen gezin in opbouw was. Toen de jongste 5 was begon het weer te kriebelen om terug te gaan in het mooiste vak dat er is! Iedere keer weer bij een nieuw gezin binnen stappen, nieuwe ouders mogen begeleiden bij de opstart van hun gezin. Dat vind ik het mooie van dit vak. Dat je op de laatste dag met een voldaan gevoel de deur uitstapt en het gezin vol vertrouwen achter laat.

Sinds januari 2021 werk ik bij Zuxx en het is fijn om een kort lijntje met de verloskundigen te hebben. 

Suzanne

"Kraamverzorgende en fotograaf, wat mij betreft een heerlijke combinatie!"

 

Ik ben Suzanne, zelf mama en werk sinds 2021 bij Zuxx!

Met veel plezier werk ik als kraamverzorgende om gezinnen een fijne en ontspannen kraamweek te geven. Ik vind het mooi om te zien hoe je de ouders kan begeleiden in de zorg voor hun kindje.

Naast mijn werk als kraamverzorgende ben ik ook Zuxx Fotograaf, hiermee kan ik mijn andere passie uitoefenen en fotografeer ik vele pasgeboren kindjes. Wat mij betreft een heerlijke combinatie!


Ilona

"Hoe mooi en bijzonder is het dat ik een nieuwe wereldbewoner(ster) mag ontmoeten."

 

Ik ben Ilona.

Ik werk sinds 2017 als kraamverzorgster.  Persoonlijk vind ik dit het mooiste beroep wat er is. Want hoe mooi en bijzonder is het dat ik een nieuwe wereldbewoner(ster) mag ontmoeten. De hulp die ik kan en mag aanbieden bij de borstvoeding of kunstvoeding. De kersverse papa en mama leren hoe zij het kindje te bad doen. Het kijken en vooral het luisteren naar hun kindje. Dit zijn een aantal mooie momenten waar ik bij mag zijn.

Ik hoop nog heel veel mooie kindjes te mogen bewonderen. Tot snel!!

Katrina

Paula


Daniëlle

Ellen

Britt


Contact

Zuxx Geboortezorg

Venediën 25A

1441 AK Purmerend

info@zuxxgeboortezorg.nl

 

Spreekuurlocatie

Venediën 25A, 1441 AK Purmerend

 

 

 

 

 

Algemeen nummer: 0299-714202

Spoed nummer: 0299-714203

WhatsApp nummer: 06-10060047