Bevalling

Thuisbevalling

Als je thuis bevalt is er een van onze kraamverzorgenden bij je bevalling aanwezig. Zij helpt en assisteert de verloskundige tijdens de bevalling en blijft daarna nog even. Zo kan de kramverzorgster je helpen met douche en je bed verschonen. Natuurlijk helpt ze je ook nog met het aanleggen aan de borst, ook al is het midden in de nacht. Zij zal pas weg gaan op het moment dat alles goed geregeld is en jullie alle vertrouwen hebben dat jullie de eerste nacht doorkomen.

 

Poliklinisch bevallen

Als je poliklinisch in het Dijklanderziekenhuis (het fusieziekenhuis van Waterlandziekenhuis en Westfriesgasthuis te Hoorn) bevalt, is een van onze kraamverzorgenden hierbij aanwezig, net als bij een thuisbevalling. Zij assisteert de verloskundige en helpt je hierna bij de eerste opstart. Als de bevalling goed is gegaan ga je na 2 à 3 uur naar huis, de kraamverzorgster gaat dan met je mee.

 

Medisch bevallen

Beval je met een medische indicatie in het ziekenhuis, laat ons dan weten wanneer je na de bevalling samen met je baby naar huis gaat. Wij zorgen dan dat de kraamverzorgster naar jullie toekomt. Als jullie in de avond of in de nacht naar huis gaan kan je ook opstartzorg krijgen als je dat fijn vindt. Anders komt er een kraamverzorgster in de ochtend bij jullie langs. In bijzondere gevallen kan er na een medische bevalling ook kraamzorg in het ziekenhuis worden geleverd. Wanneer dit het geval is, bespreken wij dit met jou.


Contact

Zuxx Geboortezorg

Venediën 25A

1441 AK Purmerend

info@zuxxgeboortezorg.nl

 

Spreekuurlocatie

Venediën 25A, 1441 AK Purmerend

 

 

 

 

 

Algemeen nummer: 0299-714202

Spoed nummer: 0299-714203

WhatsApp nummer: 06-10060047