Pretecho

Pretecho een blijvende herinnering en een vroege kennismaking met je kindje

Een pretecho is een echo op eigen verzoek en mag je op elk moment van je zwangerschap plannen. Soms kan het je een extra gevoel van zekerheid geven in het begin van je zwangerschap. Bijvoorbeeld als je eerder een miskraam hebt gehad. Of misschien ben je wel heel nieuwsgierig naar het geslacht. Dit kunnen we bij ons al bekijken vanaf 14 weken zwangerschap. Ook voor de mooiste 3D/4D pret echo’s kan je bij ons 6 dagen per week terecht. Pretecho’s worden niet vergoed door de verzekering en betaal je dus zelf. De pretecho wordt in principe gelijk bij het eerste bezoek voldaan. Je kunt bij Zuxx Echo pinnen.

 

Wat kun je zien op de pretecho?

Bij een 2D echo krijg je bewegende 2-dimensionale beelden in zwart-wit. Bij een 3D/4D echo krijg je bewegende 3-dimensionale beelden in kleur.

 

De pretecho’s worden gemaakt door de deskundige verloskundige echoscopistes van Zuxx. Zij hebben uitgebreide ervaring in de echoscopie en zullen proberen om jullie kindje zo mooi mogelijk in beeld te brengen. Of een echo mooie plaatjes geeft is onder meer afhankelijk van de ligging van de baby, de plek van de placenta, de hoeveelheid vruchtwater en de dikte van de buikwand van de moeder.

 

Het is echter niet zo dat we geen leuke plaatjes kunnen maken als de omstandigheden niet optimaal zijn. Zelfs een kindje dat zich graag verstopt achter handen of benen, kunnen we vaak nog leuk op de foto zetten. Als de foto’s echt niet lukken of niet mooi worden, mag je eenmalig kosteloos terugkomen. 

 

Vroege echo (2D)

Ben je ongerust of wil je graag al vroeg in de zwangerschap een kijkje nemen in je buik? Dan is het bij ons mogelijk om vanaf 6 weken zwangerschap een 2D pretecho te laten maken. Tijdens deze echo wordt er gekeken of er sprake is van een intacte zwangerschap en er dus hartactie te zien is. De vroege pretecho kan plaatsvinden tussen de 6 tot 12 weken zwangerschap. Vanaf 8 weken zwangerschap is het beeld het duidelijkst.

Mocht het maken van de echo uitwendig (via de buik) niet duidelijk genoeg zijn, dan kunnen wij de echo ook inwendig (vaginaal) maken. Let erop dat je tijdens deze echo met een volle blaas komt.

 

Vroege echo (3D)

Al vroeg in de zwangerschap is het mogelijk om je kind in 3D te bewonderen. Het lijkt alsof je al werkelijk een kijkje kunt nemen in de buik. Voor een prachtige 3D echo al vroeg in de zwangerschap, kun je het beste bij ons langskomen als je tussen de 12 en 19 weken zwanger bent.

 

Geslachtsbepalingsecho (2D)

Kan je niet wachten om het geslacht van je kind te weten? Vanaf 14 weken zwangerschap kunnen wij met de echo kijken of je een jongen of een meisje krijgt. Kom tijdens deze echo met een volle blaas. Hierdoor ligt je kind vaak beter voor de mooiste echobeelden.

Het kan zijn dat het geslacht moeilijk te zien is, doordat een kindje de beentjes dicht houdt of bijvoorbeeld de voeten ervoor liggen. Soms lukt het ons echt niet om het geslacht met zekerheid te kunnen zeggen. Mocht dit het geval zijn, dan laten wij je graag (kosteloos) een andere keer terugkomen.

 

Normale echo (2D)

Tijdens je gehele zwangerschap is het mogelijk om bij ons een 2D echo te laten maken. Met deze echo is je kind in zwart/wit beeld zichtbaar. Er wordt gekeken naar de structuren in het lichaam van je kind en naar bijvoorbeeld het profiel, de handen, voeten etc. Daarnaast zullen we ook altijd even de groei van je kindje opmeten en laten zien hoe de baby ligt. Natuurlijk zullen we ons best doen om mooie plaatjes te maken. Je krijgt deze foto’s digitaal mee op een USB- stick en we zullen er ook een paar voor je printen.

 

3D/4D echo (HD live)

Met ons geavanceerde echoapparaat worden de mooiste beelden van je kind zichtbaar in 3D/4D HD live. De echo’s zijn het mooist tussen de 24 en 32 weken zwangerschap.

Tijdens deze pretecho wordt er ruim de tijd genomen om naar je kind te kijken. Er wordt zoveel mogelijk beeldmateriaal vastgelegd. Mocht het zijn dat wij je kind niet goed in beeld kunnen brengen, door bijvoorbeeld de positie van je kind, dan ben je van harte welkom om (kosteloos) nog een keer terug te komen.


Contact

Zuxx Geboortezorg

Venediën 25A

1441 AK Purmerend

info@zuxxgeboortezorg.nl

 

Spreekuurlocatie

Venediën 25A, 1441 AK Purmerend

 

 

 

 

 

Algemeen nummer: 0299-714202

Spoed nummer: 0299-714203

WhatsApp nummer: 06-10060047