Verlof (vanaf 34-36 weken)

Waarschijnlijk heb je gemerkt hebben dat het zwanger zijn steeds iets zwaarder begint te worden en de laatste loodjes aangebroken zijn. Heerlijk dat je verlof is begonnen!

 

De meeste vrouwen kijken erg uit naar hun verlof. Je kunt je werk even naast je neer leggen en je nog even echt focussen op jullie baby en de veranderingen die staan te gebeuren. Deze periode leent zich perfect voor het inplannen van leuke dingen voor jezelf. Denk hierbij aan een zwangerschapsmassage, een schoonheidsbehandeling of laat je handen en voeten verwennen. Dit kun je allemaal bij ons op de praktijk laten doen en worden bij de Zuxx Mommy Spa aangeboden! We hebben zelfs speciale ‘Verlof-pakketten’. Daarnaast is het ook leuk om nog een keer lekker te gaan lunchen met vriendinnen of misschien zelfs een weekendje weg te gaan met je partner. Sta stil bij de spannende en bijzondere tijd die komen gaat! Als je al kindjes hebt, dan is het lekker om tijdens je verlof ook rustig aan te doen. Gaat je kindje naar de kinderdagopvang, naar opa en oma of naar school? Plan op die dagen iets leuks voor jezelf in. Op de dagen dat je kindje of kinderen thuis zijn, probeer dan wel wat rust voor jezelf in te plannen. Zorg ervoor dat je straks uitgerust je bevalling en kraamtijd in gaat.

 

In deze laatste periode zien we dat veel zwangere vrouwen al wat meer klachten krijgen, bijvoorbeeld pijn in de onderrug, moeite met slapen, vaak plassen, vocht vasthouden en ook last van harde buiken of voorweeën. Neem altijd contact met ons op als je vaak het gevoel hebt dat je moet plassen, maar je eigenlijk een loze aandrang hebt. Dit kan een teken van een blaasontsteking zijn. Mocht je naast het vocht vasthouden in je handen, voeten en gezicht ook klachten hebben van hoofdpijn, sterretjes zien, misselijkheid, bovenbuik pijn en tintelende vingers dan is dit ook een reden om ons te bellen.

 

Blijf goed letten op de bewegingen van je baby, deze kunnen in de laatste weken wat veranderen. Het wordt allemaal steeds krapper in je buik en daardoor kunnen de bewegingen kleiner voelen, zodat je ze iets makkelijker over het hoofd kunt zien. Wanneer je je zorgen maakt, is het belangrijk om ons altijd te bellen. Dit hebben we ook samengevat in ons spoedlijstje, deze heb je in de informatiemap gekregen.

 

Elke keer als je bij ons op het spreekuur komt, zullen we de indaling van het hoofdje van je baby controleren. Indien het hoofdje niet goed ingedaald is, dan zullen we dat tegen je zeggen. Het is dan belangrijk om ons te bellen als je vliezen zouden breken.

 

Een normale termijn om te bevallen is tussen de 37 en 42 weken. We zien dat de meeste kinderen na hun uitgerekende datum worden geboren. Slechts 95-98 procent heeft zich met 42 weken nog niet aangediend. Mocht jullie kindje na 41 weken nog steeds lekker in je buik zitten, dan kunnen we altijd een poging doen om te strippen. We zullen dan kijken of we de bevalling een zetje kunnen geven zodat je weeën gaat maken. Dit doen we altijd in overleg met jullie en we geven hiervan tevoren natuurlijk uitgebreid informatie over. Je kunt alvast op onze site lezen hoe strippen werkt en wat het doet.

 

Het is handig om je ziekenhuistas met 36 weken klaar te hebben, dan hoef je hier niet meer over na te denken. Als je ineens met spoed weg moet, dan is het maar geregeld. In je ziekenhuistas doe je in ieder geval de map die je van ons hebt gekregen, zo heb je alle informatie bij de hand. Je zorgt ervoor dat je een legitimatiebewijs mee hebt. Natuurlijk zorg je voor kleding voor jou en voor de baby. Het kan handig zijn om de kleding voor je baby in een apart zakje te stoppen. Op die manier kunnen wij (en je partner) het makkelijk vinden en zorgen we ervoor dat de baby het juiste pakje aan krijgt. Zorg ervoor dat je 2 mutsen hebt voor de baby, de eerste muts wordt namelijk nat en vies en die zullen we bij het later aantrekken van de kleertjes niet nog een keer kunnen gebruiken. Natuurlijk staat die eerste muts wel op al je foto’s, dus zorg ervoor dat je wel blij bent met deze muts. Verder is het belangrijk om de Maxi-Cosi en een denkentje mee te nemen. En natuurlijk een camera!

 

To do:

  • Zorg dat je ziekenhuistas met 36 weken klaar staat, ook als je graag thuis wilt bevallen
  • Zorg dat je bed vanaf 37 weken verhoogd is, dit kan met klossen of met bierkratjes
  • Plan leuke bezigheden in en geniet vooral van je verlof!

Contact

Zuxx Geboortezorg

Venediën 25A

1441 AK Purmerend

info@zuxxgeboortezorg.nl

 

Spreekuurlocatie

Venediën 25A, 1441 AK Purmerend

 

 

 

 

 

Algemeen nummer: 0299-714202

Spoed nummer: 0299-714203

WhatsApp nummer: 06-10060047