Twintigweken echo (18-22 weken)

Je bent op de helft van je zwangerschap! De meeste mensen weten nu dat je zwanger bent en de eerste voorbereidingen worden getroffen. Nog ongeveer 20 weken te gaan tot je kleine wondertje er is! Rond deze termijn zal de twintig weken echo gemaakt worden. Tijdens deze echo wordt je baarmoeder en jullie kindje uitgebreid bekeken. De echo duurt meestal 30 minuten en vindt gewoon bij ons op de praktijk plaats. De echoscopiste zal precies vertellen wat ze ziet en wat het betekent. Er wordt gekeken of alle organen goed aan het ontwikkelen zijn, of het ruggestje gesloten is en of de baby goed groeit. Verder wordt er gekeken naar de hoeveelheid vruchtwater en de plek van de placenta. Een goede 20 weken echo is geen garantie voor een gezond kindje, sommige afwijkingen zijn op een echo niet zichtbaar.

 

Voor de meeste zwangeren is de 20 weken echo de laatste echo van de zwangerschap. Een pretecho mag je natuurlijk altijd inplannen en dit kan natuurlijk bij ons op de praktijk. Tijdens een pretecho maken we een echo om naar je kindje te kijken zonder medische redenen. Er zijn verschillende soorten pretecho’s mogelijk, kijk op onze Zuxx Echo site voor de laatste nieuwtjes en prijzen.

 

Indien je niet getrouwd of geregistreerd partnerschap hebt is het verstandig bij het gemeentehuis de erkenning te regelen. Door de erkenning te regelen ontstaat er een juridische band tussen de vader en het kind. Na de geboorte vragen jullie officieel het ouderlijk gezag aan voor de partner, dan heeft hij of zij rechten en plichten ten aanzien van jullie kindje. Erkenning doe je door in de zwangerschap samen naar het gemeentehuis te gaan, al tijdens de erkenning beslissen jullie welke achternaam jullie kindje gaat krijgen. Na de geboorte regelen jullie dan het officieel gezag, dit kan online en als de baby is aangegeven bij de gemeente. 

 

To do:

  • Indien jullie niet getrouwd of geen geregistreerd partner zijn, dan moet de erkenning geregeld worden.
  • Evt een zwangerschapscursus uitkiezen en je hiervoor inschrijven.
  • Als je de 1-daagse Zuxx zwangerschapscursus wilt volgen, schrijf je dan op tijd in. 
  • Kinderopvang regelen voor na je bevalling.
  • Nadenken over het inplannen van pretecho’s en misschien wel een 4D echo?

 


Contact

Zuxx Geboortezorg

Venediën 25 A

1441 AK Purmerend

info@zuxxgeboortezorg.nl

 

Spreekuurlocaties

Venediën 25 A, 1441 AK te Purmerend

H.M. van Randwijklaan 18, 1462 XS  te Middenbeemster

 

Vanaf oktober is Zuxx ook in Hoorn te vinden!

Zuxx Geboortezorg Hoorn

Veemarkt 19

1621 JA. Hoorn

hoorn@zuxxgeboortezorg.nl

 

 

 

Algemeen nummer: 0299-714202

Spoed nummer: 0299-714203

WhatsApp nummer: 06-10060047