Over de helft

Je bent al over de helft! De meeste vrouwen voelen zich nu weer een stuk energieker en krijgen vertrouwen in de zwangerschap. Je hebt je 20 weken echo gehad en vaak voel je het kindje nu ook goed bewegen.

 

Je komt nu wat vaker bij ons op controle, meestal kom je rond 24 weken weer voor een controle, daarna rond 27 weken en 30 weken en daarna kom je elke 2 weken tot aan het einde van je zwangerschap wanneer je wekelijks bij ons zult komen. Schrijf je vragen tussentijds op dan kun je ze tijdens de afspraken niet vergeten te stellen. Natuurlijk mag je ons ook altijd tussentijds bellen, Whatsappen of mailen met vragen.

 

Je hebt waarschijnlijk al wat spullen voor je baby gekocht of cadeautjes gekregen. Iedereen geeft echter andere adviezen over wat je echt nodig hebt. Om een richtlijn te geven hebben wij een uitzetlijst gemaakt.

 

Een kindje dat veel beweegt, heeft het goed bij je. Een kindje kan dus nooit te veel bewegen. Vanaf 28 weken zwangerschap is het belangrijk om je baby echt elke dag te voelen bewegen, en ongeveer even vaak als je gewend was. Op het moment dat de baby na 28 weken rustiger is dan je gewend bent, of je voelt het niet bewegen, is het heel belangrijk om hier ons van op de hoogte te brengen. We willen dan graag even wat extra controles doen om de conditie van je baby te bepalen.

 

Als je twijfelt of je kindje voldoende beweegt, kun je het beste een rust moment inlassen, ga op je linkerzij liggen en ga een uur lang focussen op de bewegingen van je kindje. Leg je handen op je buik en probeer contact te maken. Voel je in dit uur minder dan 5 bewegingen, dan moet je ons altijd bellen.

 

Verder neem je altijd contact met ons op als de baby ineens veel minder beweegt dan je gewend bent, of wanneer je ongerust bent over het aantal bewegingen.

 

Rond deze periode ga je vaak ook nadenken over of je borstvoeding wilt geven. Borstvoeding is de beste voeding die je je baby kunt geven. Het bevat alle voedingsstoffen die je kind nodig heeft en het is op ieder moment afgestemd op je baby. Bij ons op de praktijk zijn er regelmatig informatieavonden over borstvoeding, deze worden gegeven door een lactatiekundige en geven je alle informatie om een bewuste keuze te maken.

 

To do:

  • Kraampakket aanvragen bij de verzekering, soms wordt dit vergoed vanuit je aanvullende verzekering. Je kunt deze ook aanschaffen bij de drogist of verschillende babywinkels.
  • Inschrijven voor de informatieavond over borstvoeding.
  • Als je het leuk vindt, laat je nog een keer een echo maken om te bekijken hoe je kindje groeit en wat die in je buik allemaal aan het doen is. Kijk op onze Zuxx Echo pagina voor de mogelijkheden.

 


Contact

Zuxx Geboortezorg

Venediën 25A

1441 AK Purmerend

info@zuxxgeboortezorg.nl

 

Spreekuurlocatie

Venediën 25A, 1441 AK Purmerend

 

 

 

 

 

Algemeen nummer: 0299-714202

Spoed nummer: 0299-714203

WhatsApp nummer: 06-10060047