Kinderwens

Het besluit om zwanger te worden is genomen! Het liefst wil je dit dan ook zo gezond en vlot mogelijk. Gezond leven is erg belangrijk. Een gezonde leefstijl van jou en je partner verhoogt de kans op een gezonde zwangerschap en een gezond kind. Stop dus met roken en drinken of eventueel drugsgebruik op het moment dat je een kinderwens hebt. Als je medicatie gebruikt, is het belangrijk om met ons, de huisarts of de apotheek te overleggen om te zien of deze medicijnen geen kwaad kunnen tijdens het zwanger worden.

 

Daarnaast is het belangrijk om voorafgaand aan een zwangerschap te starten met het slikken van 0,4 milligram (of 400 microgram) foliumzuur per dag, dit verkleint de kans op aangeboren afwijkingen bij je kindje. Om de kans te vergroten om vlot zwanger te worden is het verstandig om 6 dagen voor de eisprong om de 2 a 3 dagen te vrijen. Rondom je eisprong kun je aan je lichaam wat veranderingen merken, dit kan je helpen om het moment van je eisprong beter te bepalen. Je vaginale afscheiding is vaak slijmeriger en dikker rondom de eisprong, dit is om de zaadcellen te helpen naar de eicel te komen. Verder zie je dat je lichaamstemperatuur meestal 0,2 graden stijgt en veel vrouwen hebben een verhoogd libido, dit is natuurlijk erg handig!

 

Van alle stellen die graag zwanger willen worden is ongeveer 80 tot 90 procent binnen een jaar zwanger. Ontvang je graag persoonlijk advies over het gezond zwanger worden of zijn er bepaalde ziektes bij jou, je partner of in jullie familie, neem dan gerust contact met ons op. De verloskundigen van Zuxx helpen je hier graag bij. Je kunt langskomen op ons kinderwensspreekuur voor persoonlijk advies. Tijdens deze afspraak praten we met jou en je partner over gezond leven, zwanger worden en zwanger zijn. Lees meer over kinderwens op onze website.

 

TO DO:

  • Start met slikken van foliumzuur
  • Stop met roken, het gebruiken van drugs en het drinken van alcohol

 


Contact

Zuxx Geboortezorg

Venediën 25A

1441 AK Purmerend

info@zuxxgeboortezorg.nl

 

Spreekuurlocatie

Venediën 25A, 1441 AK Purmerend

 

 

 

 

 

Algemeen nummer: 0299-714202

Spoed nummer: 0299-714203

WhatsApp nummer: 06-10060047