De bevalling

Je vliezen zijn gebroken, of je hebt weeën. Het gaat nu niet lang meer duren tot je jullie baby gaat zien! Zorg ervoor dat je precies weet wanneer je ons moet bellen. De belinstructies staan op de site link naar instructies en in je map. Natuurlijk mag je ons ook altijd eerder bellen als je twijfelt of even niet meer weet hoe het zit. We vinden het fijn als je ons zelf belt, we kunnen aan jouw stem namelijk vaak goed horen hoe het gaat met de bevalling.

 

Weeën starten vaak onregelmatig en kort. Ze worden vanzelf sterker als je je ontspant. We raden dus aan om zo lang mogelijk afleiding te zoeken, ga nog even wandelen, zet een filmpje op of ga lekker in bad of onder de douche. Op het moment dat de weeën zo vaak komen dat je ze echt elke 5 minuten voelt, dan is het vroeg genoeg om te gaan timen. Het helpt vaak goed om in beweging te blijven als je de weeën opvangt, wandel door je huis heen of wieg heen en weer met je heupen. Ook warmte kan je helpen de weeën beter op te vangen.

 

Wanneer je in het ziekenhuis wilt bevallen, gaan we daar vaak heen op het moment dat je goede weeën hebt en je ontsluiting zo’n beetje 5-7 cm is. We doen dit liever niet te vroeg, omdat de adrenaline die veroorzaakt wordt tijdens een verandering van locatie er soms voor zorgt dat de weeën weer afzwakken of zelfs weggaan. Wij zullen altijd bellen naar het ziekenhuis om te kijken of er plek is en gaan dan met je mee. Wij leggen je dan uit waar je kunt parkeren en hoe we het snelst op de verloskamers kunnen komen.

 

To do:

  • Blijf vertrouwen in je lijf en dat jij dit kunt!
  • Zorg dat ook je partner ons telefoonnummer heeft en weet waar je spullen liggen.
  • Zorg ervoor dat je huisnummer duidelijk zichtbaar is en zet ’s nachts een lamp aan zodat we weten waar we moeten zijn.

Contact

Zuxx Geboortezorg

Venediën 25A

1441 AK Purmerend

info@zuxxgeboortezorg.nl

 

Spreekuurlocatie

Venediën 25A, 1441 AK Purmerend

 

 

 

 

 

Algemeen nummer: 0299-714202

Spoed nummer: 0299-714203

WhatsApp nummer: 06-10060047